ОСТАННІ НОВИНИ

Збірна України зіграла внічию з Туреччиною у товариському матчі

Юлія Шпак

|

Вчора, 20 листопада, в Анталії збірна України з футболу зіграла внічию проти Туреччини у товариському матчі. Для нашої збірної цей матч був останнім у 2018 році. Про це повідомляє Федерація футболу України.

 

Кадрові експерименти, розпочаті в останньому матчі групового турніру Ліги націй, зі Словаччиною, тренерський штаб збірної України продовжив і у грі з Туреччиною. Серед перших 11-ти абсолютним дебютантом цього разу став Миколенко. Лунін із Шапаренком проводили лише третій поєдинок за збірну, Пластун — другий, а Макаренко повернувся до складу після чотирирічної перерви. Привертала увагу також відсутність на полі номінального форварда. На вістрі атаки мав діяти Коваленко.

Уже на 2-й хвилині воротам Луніна загрожував Унал, який із близької відстані пробив невлучно, але це був лише епізод. У подальшому синьо-жовті налагодили контроль м’яча і систематично розігрували багатоходові комбінації з виведенням на завершальний удар різних футболістів. Коноплянка, Коваленко, Миколенко, Зінченко завдавали ударів, але хибили. А Циганков, вийшовши на побачення з Болатом, програв двобій голкіперу.

Демонструючи яскраву атакувальну гру, українці в першому таймі добре діяли й у захисті, не дозволяючи господарям відчути впевненість. Узагалі справжнім господарем на полі виглядала саме збірна України.

Серйозний збій захист синьо-жовтих дав на 50-й хвилині, але Лунін впорався з ударом Ундера, відбивши м’яч ногою. Загалом у другому таймі турецька збірна діяла набагато агресивніше, активно застосовувала пресинг.

У заключні хвилини гості все ж мали шанс забити — Зінченко не зумів перекинути м’яч через голкіпера після майстерної передачі Болбата. Відбувся й ще один дебют. На заміну вийшов Швед, для якого цей поєдинок, як і для Миколенка, став першим за головну команду країни. Але голів у матчі так і не відбулося.

Фото: Павла Кубанова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *