ОСТАННІ НОВИНИ

Wizz Air планує відновити дочірню компанію в Україні

Юлія Шпак

|

Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air готова відновити діяльність своєї дочірньої компанії в Україні. Про це розповів Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками авіакомпанії, повідомляє Укрінформ.

 

«Той факт, що Wizz Air готова прийняти рішення щодо відновлення діяльності дочірньої компанії, щоби податки платилися в Україні, дочірня компанія володіла літаками, які материнська компанія передасть у користування їй, ми набагато підвищимо ефективність взаємодії з національною владою і фактом підтримки Україною діяльності Wizz Air є і наша з вами зустріч», – сказав Президент.

Порошенко привітав рішення Wizz Air повернутися в Україну, назвавши його «символічним»та таким, що характеризує зміни, які відбулися за останні чотири роки в державі. Зокрема, він нагадав, що Україна у рейтингу Doing Business уже вийшла на 71 сходинку, обігнавши окремі країни ЄС, також продовжується покращення інвестиційного клімату, проводиться лібералізація валютного законодавства.

Крім того, Глава держави підкреслив, що позитивною є і динаміка ринку пасажироперевезень.

«Ми не тільки повернулися на довоєнні обсяги пасажиропотоку, але вони зросли більше на 30% у порівнянні з минулим роком. Безумовно, цьому сприяв безвізовий режим з ЄС: лише з 11 червня 2017 до 11 червня 2018 року кількість перетинів кордону в бік ЄС склала 20 мільйонів», – зазначив Президент.

Також він наголосив, що дуже перспективним є і внутрішній ринок авіаперевезень.

«Цей ринок (авіаперевезень в Україні – ред.) надзвичайно конкурентний. Ця конкуренція спонукає операторів ринку підвищувати якість послуг, знижувати ціни, а головне – тримати двері ЄС відкритими для простих українців, бо маршрути, які запропонувала Wizz Air, – це додаткові можливості відвідання інших, нових для українців країн ЄС», – додав Порошенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *