ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні може з’явитися гаряча лінія психологічної підтримки та протидії самогубствам

Юлія Шпак

|

В Україні може з’явитися загальнонаціональна служба підтримки, куди кожен українець в момент особистої кризи зможе звернутися за допомогою. Про це в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

 

Про цю ідею говорили на зустрічі в Сіднеї з Колманом О’Дрісколлом — генеральним директором єдиної гарячої лінії психологічної підтримки та протидії самогубствам в Австралії «Lifeline Australia». Зокрема про важливість створення такої лінії в нашій країні.

Улян Супрун зазначила, що «Lifeline Australia» — лінія допомоги, яка щороку надає психологічну підтримку понад 1 мільйону австралійців. Наразі працює близько 40 центрів, що охоплюють 60 населених пунктів по всій країні. Близько 11 тисяч добровольців надають послуги підтримки та понад 1 тисяча співробітників забезпечує координацію дій з управління та збору коштів.

Кожен може отримати психологічну допомогу в будь-який час, адже лінія працює в режимі 24/7/365 (24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік), дзвінки безкоштовні та повністю анонімні.

«Плануємо створення «Лінії життя» і в Україні. Це буде загальнонаціональна служба підтримки, куди кожен українець в момент особистої кризи зможе звернутися за допомогою. Важливо, щоби це була єдина всеукраїнська лінія, яка об’єднає зусилля багатьох фахівців, організацій, використовуючи досвід того, що вже напрацьовано в Україні та світі», – йдеться у повідомленні.

В.о. міністра охорони здоров’я України зазначила, що під час зустрічі був підписаний меморандум про співпрацю між Україною та Австралією, щоби максимально прискорити процес імплементації такої практики в нашій країні. За підтримки посольства Австралії в Україні розпочнеться відбір кандидатів — майбутніх тренерів працівників лінії

«В Австралії завдяки роботі національної гарячої лінії вдається рятувати 50 тисяч життів щороку. Впевнена, що створення єдиної гарячої лінії в Україні допоможе врятувати життя багатьом українцям», – додає Уляна Супрун.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *