ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко залишається, а Садовий визнав, що був неадекватним стосовно активістки Гандзюк

Андрій Котенський

|

Президент України Петро Порошенко повернув заяву про відставку Юрія Луценка через вотум довіри парламенту. Відтак він залишається генеральним прокурором України й надалі виконуватиме свої обов’язки. Це підтвердив сам Юрій Луценко у ефірі одного із телеканалів під час розмови про спекуляції довкола убивства активістки Катерини Гандзюк.

 

За словами Юрія Луценка, він знав Катерину Гандзюк від часів Майдану і має особистий інтерес у тому, щоби вбивці і організатор були покарані.

«Злочин проти Каті Гандзюк був зареєстрований із першого дня. За її проханням, ми доручили розслідувати питання замовників нападу в СБУ. За декілька днів були перші затримання. Які були хибними, але потім слідство вийшло на 4 виконавців та 1 організатора. Мова про чотирьох ветеранів АТО… Ще до смерті Каті організатор нападу був перевезений із Херсона до Києва, і з ним працює СБУ. Трагічна смерть Каті не зупинить розслідування, і винні будуть покарані», – повідомив генпрокурор.

Водночас він обурений, що в Україні є ряд політиків, які гнобили Катерину Гандзюк при житті, а сьогодні намагаються зробити на цьому піар і при цьому дискредитовують усю правоохоронну систему і державні інституції.

«Говорити також, що кров Мандзюк на Луценкові – ницо і нерозумно… Мене також переповнюють емоції від поведінки фракції «Самопомочі», яка сидить біля мене і тикає пальцем, що кров на мені. Мовляв «ви всіх повбивали і нічого не робите». По-перше, це брехня, а по друге, я точно знаю різницю між їхніми публічними виступами і подвійними стандартами поведінки у справі Катерини Гандзюк», – сказав емоційно Юрій Луценко.

Після цього у студії оприлюднили запис розмови, де чутно голос нібито мера Львова Андрія Садового, який нецензурно висловлюється про Кетерину Гандзюк.

«Зараз є історія по цій Гандзюк. З Херсона… Щоб ти розумів – це є стерва. Вона лідер корупції у міській раді. Вона власне біля мера права рука. Це її ідея, щоб всі депутати очолювали комунальні підприємства. Тобто 18 депутатів очолюють комунальні підприємства. Вона дотична до розвалу «Самопомочі». Пропонувала власне депутатам, щоб  вони їх перекупляли. Вона є лідером відкатів по місту. Тобто через неї все йде. Я був у Херсоні і говорив із громадкістю, з підприємцями. Вони просто у шоці, як зараз з неї ліплять героя. Це людина має бути в ув’язненні… Це потрібно давати у медіа. Ну як 18 депутатів є керівниками комунальних підприємств. І з неї ліплять лідера, а це людина, яка організовує усі ці корупційні схеми в Херсоні. Там народ у шоці», – говорив голос, схожий на Андрія Садового.

Паралельно із оприлюдненням запису мер Львова Андрій Садовий таки підтвердив свій голос та назвав свою заяву про Катерину Гандзюк неадекватною.

«Щодо запису. Голос мій. Моя реакція була емоційною і неадекватною після публічних зустрічей з місцевими підприємцями в Херсоні, від яких я і отримав інформацію, про яку йде мова на записі. Запис від 27 серпня 2018 року. Шкодую, що тоді так висловлювався і приношу вибачення тим, кого це зараз стосується.

З Катериною особисто знайомим не був. Доказів, які би підтверджували факти корупції, про які мені говорили в Херсоні, я так і не отримав. Вітаю пана Луценка з «вдалою спецоперацією». Вам вдалось тимчасово відвести увагу від замовників вбивства», – повідомив Андрій Садовий у своєму Фейсбук.

Після цього Луценко додав,  що «тут нема, що коментувати. Усім очевидне подвійне дно пана Садового, який під час панахиди за Катериною Гандзюк говорить одне, а насправді при її житті робив зовсім інше. Нехай оцінку його діям дають його виборці. Для мене особисто, він людина без моралі».

Як відомо, відома громадська активістка Катерина Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою, померла у лікарні.

У неї було 40% опіків шкіри і сильне пошкодження очей. Станом на 21 вересня повідомлялося, що Гандзюк перенесла 11 операцій. Вона перебувала в реанімації в Києві.

Після трагедії із Катериною Гандзюк, мер Львова і фракція “Самопомоч” у парламенті вимагали відставки Луценка,

Варто додати, що за 9 місяців цього року в Україні зареєстровано 1241 вбивство, 1717 розбоїв та понад 2000 нападів на людей…

Аудіо: ІНФОРМАТОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *