ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада ухвалила закон, який зменшує вартість розмитнення авто на єврономерах

Юлія Шпак

|

Верховна Рада України проголосувала у другому читанні за закон №8487 та в цілому. Законом пропонується запровадження спрощеної системи розмитнення автомобілів на єврономерах (так званих «євроблях»). За відповідне рішення проголосували 250 депутатів, передає Громадське.

 

У другому читанні комітет Ради вніс правку, якою збільшив базову ставку для великих автомобілів: на бензиновому двигуні — з 50 євро до 100 євро, на дизельному двигуні — з 75 євро до 150 євро.

Крім цього, протягом перших 60 днів пропонують запровадити «знижку» на розмитнення за новою формулою у розмірі 50%. Тобто, вартість розмитнення авто складатиме лише 50% від розрахованої за новою формулою. Проте у ході обговорення термін вирішили збільшити до 90 днів.

Зазначимо, що відповідно до пропозицій законопроекту для розмитнення авто на єврономерах буде застосовуватись нова формула. Так, за основу братиметься базова ставка у 50 євро для машин на бензиновому двигуні та 75 євро для машин на дизельному двигуні.

Для розрахунку акцизу, цю суму потрібно буде помножити на кількість років з року наступного після виробництва авта та на коефіцієнт об’єму двигуна (об’єм двигуна в кубічних сантиметрах, що ділиться на 1000).

Нагадаємо, 13 липня народні депутати проголосували за основу законопроекти, що дозволять знизити акцизи на розмитнення авто та посилити відповідальність за використання нерозмитнених авто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *