ОСТАННІ НОВИНИ

У селах на Стрийщині ввели карантин через сказ лисиці

Вероніка Рой

|

У чотирьох селах на Стрийщині оголосили карантин через виявлений сказ у лисиці. Про це повідомили у Стрийській райдержадміністрації.

 

Зазначається, що 30 жовтня 2018 року в селі Лисятичі у вол’єрі біля собаки було виявлено труп лисиці.

«1 листопада 2018 року патматеріал направлено до Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини. Згідно експертизи підтверджено діагноз – сказ лисиці», – йдеться у повідомленні.

1 листопада проведено засідання ДНПК при Стрийській райдержадміністрації по випадку сказу лисиці в даному селі. В ході засідання затверджено план комплексних заходів ліквідації вогнища сказу в селі Лисятичі.

«Розпорядженням голови Стрийської РДА від 2 листопада 2018 року накладено карантинній обмеження з 1 листопада по 2 січня 2019 року на неблагополучний по сказу населений пункт Лисятичі та на населені пункти 5-ти км загрозливої зони села Луги, Кути і Пукеничі. На даний час в селі Лисятичі розпочато вимушену вакцинацію проти сказу всіх наявних тварин», – додають у райдержадміністрації.

Нагадаємо, львівський портал повідомляв, що 2 листопада, у Львівській обласній інфекційній лікарні померла 68-річна жінка, яка захворіла на сказ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *