ОСТАННІ НОВИНИ

Вбивство Гандзюк: У Раді Європи, США та Канаді закликали захистити українських активістів

Омелян Шевчук

|

У Раді Європи заявили, що активне громадянське суспільство відіграє важливу роль для розвитку демократії, а тому активістів слід захистити від нападів. Про це в коментарі кореспонденту «Укрінформу» у Франції заявив речник Ради Європи Деніел Хольтген.

 

«Ми поділяємо занепокоєння щодо збільшення нападів на представників громадянського суспільства в Україні. Активне громадянське суспільство є вагомим чинником для демократії та захисників прав людини. Відтак, активісти не повинні бути під загрозою нападів», – наголосили у Раді Європи.

«Ми відзначаємо намір керівництва України, що висловив президент Порошенко, провести повномасштабне розслідування», – додав речник РЄ.

Нагадаємо, у Єврокомісії наголошують на необхідності для Києва подвоїти зусилля для розслідування нападу на радницю мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк.

В американському зовнішньополітичному відомстві також засудили напади на активістів громадянського суспільства та закликали залучити до відповідальності вбивць Каті Гандзюк. Про це офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт написала в своєму Twitter.

Мінстр закордонних справ Канади висловила співчуття у зв’язку із смертю  Катерини Гандзюк та закликала покарати вбивць. Про це Христя Фріланд написала у Twitter.

«Вбивство української активістки Катерини Гандзюк, яка виступала проти корупції, є жахливою втратою. Наші молитви з її родичами та близькими. Відповідальні за цей злочин мають постати перед правосуддям», – підкреслила Фріланд.

Як відомо, Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня, внаслідок нападу жінка отримала опіки 40% шкіри та сильне пошкодження очей.

Станом на 21 вересня повідомлялося, що Гандзюк перенесла 11 операцій. Вона перебувала в реанімації в одній з лікарень Києва.

Про смерть Катерини Гандзюк стало відомо у неділю, 4-го листопада.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *