ОСТАННІ НОВИНИ

У Яворівському національному парку за майже 8 мільйонів побудують екологічний візит-центр

Юлія Шпак

|

Яворівський національний природний парк 2 листопада за результатами відкритих торгів підписав договір з корпорацією будівельних підприємств «Карпатбуд» на будівництво еколого-просвітницького візит центру за 7,79 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro, передають Наші.гроші.

 

Еколого-просвітницький візит-центр побудують на території бази відпочинку «Верещиця». Будинок обладнають під готель, конференц-зал, їдальню, виставковий зал та бібліотеку. Споруда буде побудована з дотриманням екологічних технологій і оснащена сонячними батареями. Крім того, угодою передбачено облаштування п’яти пунктів відпочинку та станцій технічного обслуговування велосипедистів на веломаршруті, що пролягає через Національний парк.

Більшість коштів надає Європейський Союз в рамках грантової програми транскордонної співпраці «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020» в галузі збереження природної та історико-культурної спадщини.

Єдиним конкурентом «Карпатбуду» виступило приватне підприємство «Валенс груп» із пропозицією на 22 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались.

Згідно з договірною ціною, витрати компанії на зарплати працівникам становитимуть 772 тис. грн, тобто 9,9% від суми контракту, а прибуток – 76 тис. грн, майже один відсоток відповідно.

Засновниками корпорації будівельних підприємств «Карпатбуд» є низка інших фірм: ПП «Зодчий 2010» (71,5% статутного капіталу), ТОВ «Карпабуд–Ікс» (14,1%), ТОВ «Карпатбудстиль» (14,08%), бенефіціарним власником вказано Юрія Карвацького.

Впродовж 2018 року компанія одержала 11 держпідрядів на 222 млн грн, усі у Львівські області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *