ОСТАННІ НОВИНИ

З 2019 року зарплати поліцейських і рятувальників зростуть на 30%

Юлія Шпак

|

З 1 січня 2019 року зарплати поліцейських та рятувальників зростуть на 30%. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час робочої поїздки на Буковину, передає прес-служба МВС України.

 

«Рішенням КМУ ми підвищили заробітню плату для поліцейського та рятувальника на 30%. З першого січня мінімальна зарплата для працівника ДСНС становитиме дев’ять тисяч гривень, для поліцейського – 9,2 тисяч», – зазначив міністр внутрішніх справ.

Він сказав, що також з першого січня вводиться в дію механізм компенсації за винайм житла.

«Якщо ви орендуєте житло в районному центрі та не маєте власної квартири, держава, окрім зарплати, компенсує вам за винайм житла. Так ми допомагатимемо вашому матеріальному становищу. Також, при наявності у вас родини та дітей компенсація збільшуватиметься», – додав глава МВС.

В районному центрі компенсація за винайм становитиме від 1,9 тисяч до 2,9 тис., в обласному центрі – від  2,9 тисяч до 4,3 тис.

«З наступного року ми також вводимо безпрецедентний механізм фінансового лізінгу. Що мається на увазі? Починаючи з другого року служби молодий поліцейський має право заключити договір іпотеки на двадцять років. В межах цього договору всі проценти по ньому сплачуватиме держава. В проміжку з двох до п’яти років, якщо ви працюєте добре, держава списує з вас 10% загальної суми, 5-10 років – 20%, потім 30% і всього до 40% суми списуються державою. При народженні  дитини – держава одразу спише 5% від суми. Народите другу – ще 5% спишемо», – повідомив Арсен Аваков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *