ОСТАННІ НОВИНИ

Приватні перевізники Львова вимагають з 1-го грудня підняти вартість проїзду

Омелян Шевчук

|

Приватні львівські перевізники вимагають в міської ради підвищення тарифів на проїзд у маршрутках із 1 грудня. За їхніми підрахунками обґрунтований тариф становить 9 грн. Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

 

За словами Івана Велійки, тариф необхідно переглянути через подорожчання дизельного пального, яке за останні місяці зросло на 25% (від липня до серпня вартість дизелю зросла на 20.9% – ред.).

Лобіст перевізників також переконує, що економічно обґрунтований тариф на 80% дорожчий сьогоднішнього, і складає понад 9 грн. У приклад Львову протиставляють Тернопіль, Київ, та Харків, де вартість проїзду становить від 7 до 9 грн. За його ж словами, якщо вартість проїзду не збільшать, то більшість автобусів просто зникне.

«Перевізники більше місяця тому подали розрахунки до Львівської міської ради. Проте з боку влади будь-яка реакція на наші звернення відсутня. Сьогодні вже можна спостерігати відсутність автобусів на маршрутах після 20:00, причому на тих маршрутах, де раніше автобуси працювали допізна. Про вихідні дні не говоримо, тому що кількість автобусів значно менша, а на окремих автобусних маршрутах вони повністю відсутні.

Відсутність належного реагування з боку Львівської міської ради на виклики ринку призведе до повної зупинки автомобільного пасажирського транспорту», – йдеться у офіційному зверненні перевізників.

Окрім того Іван Велійка нагадав мерії про обіцяний електронний квиток та монетизацію пільг, про які у Львові вже не перший рік лише говорять, а також висловив сподівання, що новий тариф буде впроваджено не пізніше 1-го грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *