ОСТАННІ НОВИНИ

Олег Серняк: «Ми готові дати землю в урочищі біля озера Наварія. Але мова йде лише про учасників АТО»

Соломія Головіна

|

Міський голова Пустомит Олег Серняк про баталії довкола виділення Львівською ОДА землі біля озера Наварія:

«Ця вся історія розпочалася всередині минулого року, коли до нас звернулося «Львівтеплоенерго» (комунальне підприємство є одним з кінцевих правонаступників, що обслуговували озеро), яке напрацьовувало детальний план території навколо озера Наварія. Окрім цього, на частині земель, яка була за ними, вони позначили квадратиками незрозумілі рекреаційні території. У самій пояснювальній записці не описувалося, що це мають бути якісь дачі, однак на мапі це зобразили. І в травні минулого року цей детальний план пройшов громадські слухання і був рекомендований до розгляду на засіданні містобудівної ради при ЛОДА. Згодом стало відомо, що навколо озера виникло 92 земельні ділянки під індивідуальне дачне будівництво.

Як тільки Пустомитівська міська рада про це дізналася, відразу ініціювали проведення ще одних громадських обговорень, щоби донести ситуацію до громади і порадитися, як діяти далі.

13 листопада ми провели ці громадські слухання, де були присутні місцеві мешканці, які мають присадибні ділянки біля озера, учасники АТО. На них одноголосно прийняли рішення що, по-перше, територія навколо озера, де є ліси і зелені насадження загального користування, не має використовуватися якось по-іншому і не може забудовуватися житловими будинками, дачами чи закладами комерційного характеру. По-друге, повинні бути враховані інтереси мешканців, які мають присадибні ділянки біля озера на вулиці Северина Наливайка. По-третє, йшла мова про те, щоби забезпечити учасників АТО ділянками на місці так званого старого кар’єру, який розташовується через дорогу на відстані 100 метрів від озера. Щодо урочища, то там раніше планували облаштувати стадіон чи футбольне поле. «Плюс» цієї території, що вона не використовується мешканцями для відпочинкових цілей, на цій ділянці нема лісів, там ростуть кущі та самопосіви, на місці яких можна було б облаштувати 41 дачу.

Частково ЛОДА хоче виділяти цю 41 ділянку, що є в кар’єрі, також мова йде про кілька ділянок біля присадиб на вулиці Северина Наливайка. До речі, тут є певний конфлікт, адже деякі жителі облаштували тут свої городи. Окрім цього, під дачі збираються віддати землю у лісовій зоні. Так, дехто вже зробив проекти відведення земельних ділянок і вже є документи про те, що завтра-післязавтра можуть оформити чотири ділянки в цій зоні

За нашою інформацією, із переліку 83 осіб лише трохи більше половини дійсно є учасниками АТО. Обласна влада досі не надала відповіді щодо цієї ситуації, пояснивши, що не має права розголошувати персональні дані цих людей.

Остання позиція влади полягала в тому, що, згідно із чинним законодавством, всі громадяни України мають право отримати земельну ділянку, і ніяких порушень тут нема. Однак дозвіл на розробку документації цим 83 особам надали саме після розгляду клопотання учасників АТО. Тобто зверталися учасники бойових дій, а погодження дали громадянам України.

Як можна надавати ділянки людям, які невідомо як потрапили у цей список… Я розумію, що вони є громадянами України, але, вибачте, ці права мають всі. В першу чергу слід допомагати тим, хто захищає нашу незалежність там, на сході України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *