ОСТАННІ НОВИНИ

Із початку року в Україну ввезли більше півмільйона автівок на єврономерах

Олена Карп'юк

|

Протягом 2018 року в Україну ввезли вже більше півмільйона транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, народна депутатка Ніна Южаніна, пише Уніан.

 

«Інформація різна, але за неповний 2018 рік завезено понад півмільйона автомобілів. Чи справді ця кількість досягла двох мільйонів або менше, я не можу стверджувати, адже статистика громадських активістів, власників таких автомобілів і Державної фіскальної служби абсолютно різна», – розповіла Ніна Южаніна.

При цьому вона зазначила, що порушення законодавства при ввезенні авто на територію України в режимі транзиту або тимчасового ввезення тягне за собою відповідальність.

«Людям треба роз’яснювати, що вони порушують при ввезенні таких авто в режимі транзиту або тимчасового ввезення, і яка відповідальність настає за порушення законодавства. Тому Постанова Верховного суду (22 жовтня суд визнав законним користування автомобілем з іноземною реєстрацією, що ввезений в Україну з метою транзиту, – ред.) містить гірші положення для громадян України, ніж ви собі уявляєте! Кожен громадянин має знати про відповідальність – це великі суми штрафу. Тому потрібно якнайшвидше прийняти закони щодо “евроблях” у другому читанні і вирішити цю проблему і рухатися далі», – зазначила Южаніна.

Вона повідомила, що в найближчий сесійний тиждень будуть прийматися закони, які повинні вирішити цю проблему.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону, метою якого є посилення контролю за переміщенням і перебуванням в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Згідно з документом, особа яка ввезла в Україну автомобіль у режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам.

Також буде заборонено використання такої машини у підприємницькій діяльності або для отримання доходу, наприклад, для роботи в таксі. За порушення встановлених правил передбачено штраф у розмірі 34 тисяч гривень. Перша фіксація зазначених порушень працівниками Нацполіції передбачає стягнення з порушника 8,5 тисячі гривень, повторна фіксація – 170 тисяч гривень, позбавлення права керування на рік і вилучення авто. Також збільшуються штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі і режимі транзиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *