ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця листопада Львівщину повністю підключать до центральної диспетчерської швидкої допомоги

Соломія Григор'єва

|

Частина Львівської області в тестовому режимі вже працює за системою центральної диспетчерської Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. До кінця листопада цього року всі «швидкі» області працюватимуть під цією службою.

 

«Ми запустили тестовий варіант центральної диспетчерської Обласного центру екстреної медичної допомоги. Станом на сьогодні є підключені місто Львів (диспетчерська повністю забезпечує автоматизовану систему) і десь 30-40% області. На завершення листопада ми вийдемо на повне підключення всієї області до центральної диспетчерської», – розповіла сьогодні, 22 жовтня, під час зустрічі з журналістами директорка департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак.

Це означає, що в районах вже диспетчери не будуть приймати виклики, а «103» не працюватиме у звичному всім режимі, що дозволить уникнути ряду проблем.

«Основна проблема полягала в тому, що якщо я знаходжусь в Миколаївської районі, і дзвоню до «швидкої» то мій виклик приходив в лікарню Миколаєва. І там вже внутрішньо розбирались, виходили на обласний центр, на найближчі бригади і так далі. А тут все працює автоматично: програмне забезпечення так налаштоване, що машина, яка є найближче, отримує виклик через GPS, через смартфони», – пояснює І. Микичак.

Також вона додала, що не зважаючи на те, що система прийому викликів покращується, проблему з каретами швидкої допомоги не вирішено.

«В нас на балансі є 200 карет швидкої допомоги. Суттєва частина з них має йти під списання. А ті, що є на ходу – це старі ГАЗелі, які є несертифікованими в Україні. Ремонтувати їх є дуже складно», – додала керівниця депаратменту.

Проте є й позивтивні зрушення: нещодавно було закуплено 7 нових машин швидкої медичної допомоги. Нкаразі вони ще не є в русі, адже потребують проведення реєстрації, проте, на думку Ірини Микичак, на роботу вони виїдуть вже за 2-3 тижні.

Фото: Vgorode.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *