ОСТАННІ НОВИНИ

23-річна танцівниця шоу-балету Ірини Федишин за 30 млн грн оновить Личаківський парк

Юлія Шпак

|

Департамент містобудування Львівської міської ради 17 жовтня підписав договір з ТОВ «Інвестиційна компанія Укрбудсервіс» (далі – «Укрбудсервіс») на капітальний ремонт Личаківського парку за 30,5 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro, передають «Наші.гроші».

 

У вересні замовник вже оголошував закупівлю на капітальний ремонт парку, але торги довелося скасувати, бо прийшов лише один учасник – ТОВ «Вельт Капітал», яке запропонувало виконати роботи за 29,5 млн грн.

У Личаківському парку, який займає 12,3 га та обмежується вулицями Пасічною та Личаківською, зроблять доріжки та відновлять історичні алеї з червоної бруківки.

Розчистять 7,5 гектарів парку: обріжуть старі гілки та дерева, почистять чагарники. Натомість зроблять газони, висадять 155 різних дерев, 2,8 тис. кущів та 7,4 тис. багаторічних рослин. В партерній частині за «Пагорбом слави» висадять бузковий сад, а вздовж Личаківської відновлять алею з робінії псевдоакації. В парку встановлять лавки, урни для сміття, гамаки та 4 велопарковки.

Зроблять чотири дитячі майданчики – «Дракон», «Гірка», «Лазанка» та «Батути». А також партер (відпочинкову зону з лавками)  за «Пагорбом слави» і майданчик для вигулу собак. Тут освітять основні алеї, доріжки, дитячі майданчики та майданчик для вигулу собак.

Усі роботи завершать до грудня 2019 року. Саме наступного року будуть виконані основні роботи, а цього року компанія освоїть 1,9 млн грн, наступного – 28,6 млн грн. Загалом фірма отримає 607 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 2,7 млн грн.

У тендері фірма-переможець змагалася з ТОВ «Вельт Капітал» та ТОВ «Західбуденергозбереження». Початкові пропозиції учасників становили 31,8-32 млн грн. Під час торгів двоє фірм знизили свої ціни до 30,5-30,9 млн грн. Лише компанія «Західбуденергозбереження» залишила свою пропозицію незмінною.

Львівська фірма «Укрбудсервіс» працює на ринку з 2016 року. Її власницею є 23-річна львів’янка Марта Петричко. Вона – економіст за освітою і працює танцівницею шоу-балету «ID», який співпрацює зі співачкою Іриною Федишин. А от директором компанії є її мати Наталія Петричко.

Протягом 2017-2018 років компанія отримала замовлень на 89,8 млн грн. Серед них – рекультивація сміттєзвалища в Миколаївському районі за 3,7 млн грн та капітальний ремонт парку імені Виговського за 15,8 млн грн.

Фото: скрін Facebook-сторінки Марта Петричко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *