ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні обмежили максимальну щільність житлової забудови

Омелян Шевчук

|

В Україні з 1 вересня 2018 року набули чинності нові державні будівельні норми з містобудування, які вводять граничні показники щільності населення мікрорайону. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

 

«При плануванні нового мікрорайону показники щільності населення у великих і найбільших містах припускається підвищувати не більше ніж на 20%, тобто до 540 осіб/га, за окремими умовами: щоб на території мікрорайону обов’язково розміщувалися підземні автостоянки або багатоповерхові гаражі, вбудовано-прибудовані дитсадки і створювалися озеленені відкриті тераси в житлових і громадських будівлях», – написав він.

За словами заступника міністра, раніше максимальна щільність населення визначалася на рівні 450 осіб/га, але при наявності певного обгрунтування вона могла перевищуватися в кілька разів.

«Хто як хотів, так і обгрунтував необхідність. В результаті в деяких районах наших міст щільність населення сягала 2000 осіб/га. Ми не можемо допустити таке підвищення щільності до тих пір, поки на місцях не буде розроблена актуальна комплексна містобудівна документація: це генеральні плани населених пунктів, детальні плани територій і зонінг», – підкреслив Парцхаладзе.

Економічна правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *