ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська єпархія УПЦ (МП) залишається вірною Москві

Омелян Шевчук

|

Львівська єпархія УПЦ (МП) залишається вірною Московському патріархату, однак спостерігає за процесами об’єднання православних церков в Україні. Про це у коментарі ZIK повідомив керівник прес-служби Львівської єпархії УПЦ архімандрит Маркіан (Каюмов).

 

«Ми залишаємося вірними своєму уставу, своєму статуту, своїй позиції. Очікуємо продовження розпочатої справи (щодо об’єднання церков у єдину помісну церкву, – ред), очікуємо побачити, як цей процес буде розвиватися – чи зможе зібратись об’єднавчий собор, очікуємо поглянути на той томос, який буде представлений Константинополем. Що стосується рішення синоду РПЦ, звичайно, після рішення синоду УПЦ, який ухвалить рішення для виконання, – будемо виконувати. Поки що ми спостерігаємо з надією, що все буде добре», – повідомив архімандрит Маркіан (Каюмов).

«Ми не роздумуємо, а спостерігаємо – нам цікаво, як ця вся ситуація вийде. Дай Бог, щоб все вийшло мирно і гарно», – додав він.

Архімардрит також прокоментував заяви окремих священослужителів УПЦ (МП) в Україні про їх підтримку процесів, що відбуваються, та готовність перейти до Української помісної православної церкви.

«Кожен священик має вирішувати сам за себе, у кожного є певне право на це», – сказав він, зазначивши, що у Львівській єпархії таких випадків наразі немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *