ОСТАННІ НОВИНИ

Проект бюджету, перейменування областей, зняття недоторканості, - план роботи ВРУ на цей тиждень

Лаврентій Дубич

|

Верховна Рада поточного тижня має намір розглянути проект державного бюджету на наступний рік у першому читанні та відправити до Конституційного суду проекти перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей. Про це свідчить план роботи ВР на 16-19 жовтня, опублікований на сайті парламенту, передає 112.ua.

 

О 12:30 розпочнеться пленарне засідання. В цей час планується розглянути подання генпрокурора на зняття депутатської недоторканності з представників «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

У плані роботи також блок питань екологічної політики, зокрема у другому читанні – законопроект про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.

Повторно з пропозиціями президента мають намір розглянути законопроект про приватну детективну діяльність. Народні обранці матимуть можливість перейменувати кілька сіл Івано-Франківської, Черкаської та Київської областей.

Середа 17 жовтня традиційно стане днем ратифікацій. Планують ратифікувати угоду з Туреччиною про уникнення подвійного оподаткування; з Великою Британією та Північною Ірландією – так само протокол про усунення подвійного оподаткування; а з Австрією – про взаємний доступ на ринки праці членів сімей працівників диппредставництв та консульських установ.

Законопроект про кримінальний проступок мають намір розглянути у другому читанні.

У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

У четвер 18 жовтня пленарне засідання у Верховній Раді має розпочатися розглядом у першому читанні проекту державного бюджету на 2019 рік. У порядку денному також президентський проект про зміни до закону про публічні закупівлі, позначений як невідкладний.

Вже вкотре у плані на тиждень є законопроект про ратифікацію угоди з США для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) та проект змін до законодавства у зв’язку з цим.

Депутати мають намір направити до Конституційного суду проекти перейменувань Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Якщо вистачить часу, у другому читанні розглянуть законопроект про Установу бізнес-омбудсмена та про діяльність Державного бюро розслідувань.

У пленарну п’ятницю відбудеться Година запитань до уряду та зачитають депутатські запити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *