ОСТАННІ НОВИНИ

Активіст довів, що екс-очільник патрульної поліції Львова порушує ПДР

Олена Карп'юк

|

Активіст Святослав Літинський через суд довів, що колишній начальник патрульної поліції Львова Юрій Зозуля, який зараз займає аналогічну посаду в Києві, порушує Правила дорожнього руху. Про це Літинський повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Мова йде про випадок, який стався цього року під час акції «Різдво з патрульними». В її межах правоохоронці возили дітей у своїх службових автівках. В Києві Юрій Зозуля возив дітей на передньому сидінні без жодних засобів безпеки. Доказом цього є світлина, яка була навіть розміщена на сайті патрульної поліції.

Через це Святослав Літинський звернувся до суду з вимогою покарати за згадане порушення Юрія Зозулю. У квітні цього року суд задовільнив позов активіста щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності Зозулю. Втім сам очільних патрульної поліції Києва своєї вини не визнав, а штраф у розмірі 14 892 грн стягнула виконавча служба не з Зозулі, а з Департаменту патрульної поліції.

«Фактично поліція заплатила гроші платників податків, а їх мав би заплатити Юрій Зозуля. А якщо додати ще судові збори у всіх трьох інстанціях, то він винен державі 18 тис. грн. Термін для сплати адміністративного штрафу – два місяці з моменту вчинення правопорушення, а термін для дисциплінарного стягення – півроку. Обидва терміни через затягування минули, а Зозуля вже і не планує сплатити ці гроші та не отримає догани на роботі», – розповів Святослав Літинський Zaxid.net.

Також Літинський у Facebook публічно звернувся до начальника Департаменту патрульної поліції Євгенія Жукова, голови Національної поліції України Сергія Князева та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням покарати Юрія Зозулю за це. Однак досі ніхто з них не відреагував, а Євгеній Жуков взагалі заблокував активіста у Facebook.

Додамо, що це – не перше порушення Юрієм Зозулею правил дорожнього руху. У серпні 2015 року його оштрафували за те, що на рухався містом зі швидкістю понад 110 км/год при максимально дозволеній на той час швидкості руху у межах населеного пунку 60 км/год.

Фото: патрульна поліція, ЗІК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *