ОСТАННІ НОВИНИ

В УПЦ КП розповіли, яка доля чекає РПЦ після об'єднання церков

Омелян Шевчук

|

В Українській православній церкві Київського патріархату заявили, що Російська православна церква в Україні буде рівноправно співіснувати з усіма іншими Церквами і релігійними організаціями, як це гарантовано Конституцією та законами України і міжнародним правом. Про це повідомляє прес-служба УПЦ КП.

 

Зазначається, що Київський Патріархат з вдячністю Вселенському Патріарху Варфоломію і Константинопольській Матері-Церкві сприйняв рішення Священного Синоду, які «усувають ряд канонічних аномалій» та відкривають шлях до утворення в Україні єдиної помісної автокефальної Української православної церкви.

В УПЦ КП наголосили, що Київський Патріархат не має підпорядкування Церкві Росії.

У Київському Патріахаті закликали єпископат, духовенство та вірних УАПЦ, як і єпископат, духовенство та вірних Московського Патріархату, підтримати процес об’єднання українського православ’я і утриматися від захоплення соборів і майна, а також від помсти.

Там додали, що процес об’єднання українського православ’я повинен відбуватися добровільно, мирно та без примусу, а кожен член церкви, як і кожна громада мирян чи ченців матимуть право вільно обрати центр свого церковного підпорядкування – належати до Української чи до Російської Церкви.

«Ті ієрархи, духовенство і миряни, які бажатимуть, попри всі обставини, надалі підпорядковуватися Московському Патріархату, мають право на це», – сказано у заяві.

«Російська Православна Церква в Україні буде рівноправно співіснувати з усіма іншими Цервами і релігійними організаціями, як це гарантовано Конституцією та законами нашої держави і міжнародним правом», – додали у КП.

Як повідомлялося, у четвер, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській церкві.

Також Синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *