ОСТАННІ НОВИНИ

В Чернігівській області стався вибух на складі боєприпасів: евакуйовано близько 12 тисяч людей

Вероніка Рой

|

Сьогодні о 03:40  годині стався вибух на території 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба у Ічнянському районі Чернігівської області. Про це інформує прес-служба ДСНС у Чергінівській області.

 

Зазначається, що територія 6 арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га. Орієнтовно на складах знаходиться 88 тис. тон боєприпасів.

Також повідомляється, що з 4 год. 22 хв. закрито повітряний простір в радіусі 30 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту призупинено. О 5 год. 30 хв. отримано підтвердження про відключення електро- та газопостачання в населених пунктах, що попадають в зону можливого ураження.

«Організовано евакуацію населення з зони можливого ураження. До евакуації залучено 35 автобусів. Евакуйовано близько 12 тис. осіб. Інформація щодо жертв та постраждалих не надходила.  До місця НС направлено 21 піротехнічний розрахунок ДСНС України (39 од. тех та 107 чол. о/с). У прилеглих областях приведено у готовність 23 пожежні розрахунки. Сформовано зведений загін (27 од. техніки та 115 чол. о/с). Приведено в готовність 7 пожежних потягів ПАТ «Укрзалізниця», – йдеться у повідомленні.

Розгорнуто роботу штабу з ліквідації НС. На місці події працює мобільна оперативна група ДСНС України.

Як повідомляє ДСНС України, станом на 11 годину, на території складу спостерігається пожежа та вибухи з різною інтенсивністю. Інформація щодо жертв та постраждалих не надходила.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *