ОСТАННІ НОВИНИ

Балух написав останню волю на випадок смерті і призупиняє голодування

Андрій Котенський

|

Засуджений в Криму український активіст Володимир Балух вирішив призупинити голодування до етапу в російську колонію і написав останню волю на випадок фізичної або психічної смерті. Про це йдеться в зверненні Балуха, пише УП із посиланням на «Крим.Реалії».

 

Його лист від 8 жовтня зачитав на прес-конференції в Києві архієпископ УПЦ КП Климент.

«Використавши останній шанс знайти в каральній системі окупанта хоча б щілину, де б горіли паростки здорового глузду або натяк на честь, я вирішив припинити режим голодування», – написав Балух.

Станом на 9 жовтня Балух голодує 205 день.

Балух написав, що не має наміру вживати їжу з рук окупанта і продовжить голодування після того, як його етапують в колонію Росії.

“Честь і гідність мого народу, відстояні на Майдані ціною життів героїв Небесної сотні вартують більше, ніж життя окремо взятого мене. Саме тому, я не дозволю собі вживати їжу з рук окупанта і вдягнути його тюремну робу”, – додав Балух в листі.

“Розуміючи наслідки дієвого дотримання мною тексту цієї заяви, звертаюсь до Вас і прошу виконати свою останню волю: в разі фізичної або психічної смерті не залишити моє тіло на окупованій території”, – додав політв’язень.

Балух також написав, що волів би, щоб його поховали в сільській місцині на березі Дніпра неподалік Києва.

Ув’язнений окупантами в анексованому  Криму український активіст Володимир Балух оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти незаконного вироку у сфабрикованій проти нього кримінальній справі.

3 жовтня так званий “Верховний суд” окупованого Криму пом’якшив на місяць вирок українському активісту Володимиру Балуху до 4 років і 11 місяців колонії і 10 тисяч рублів штрафу.

Російське слідство звинувачувало Балуха в зберіганні зброї. Сам він каже, що зазнав репресій через проукраїнську позицію, зокрема ‒ через прапор України, який був на подвір’ї його будинку.

Фото: Крим. Реалії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *