ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада на рік продовжила дію закону про особливий статус Донбасу

Юлія Шпак

|

Верховна Рада підтримала закон №9153 про особливий порядок місцевого самоврядування  в окремих районах Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2019 року. За це рішення проголосували 245 нардепів, передає УП.

 

Перед цим до парламентарів звернулася віце-спікер Ради та представник президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, яка заявила, що закон носить абсолютно технічний характер і він не зможе вступити в силу, поки російські військові та найманці не покинуть територію України.

«Ми не голосуємо за тіло закону. І більше того, він не може вступити в силу, поки російська армія та російські найманці не заберуться геть і туди не зайдуть «блакитні шоломи», – сказала вона.

Політик додала, що цей закон дозволить депутатам та міжнародним партнерам продовжувати санкційну політику проти Росії, а показати світу, що Україна дотримується домовленостей і прагне повернути свою територію.

Про свою підтримку закону заявили представники фракцій «Народний фронт», БПП, групи «Воля народу» , «Відродження» та «Опозиційного блоку».

Категорично проти підтримки дії закону «про особливий статус Донбасу»  заявили представники фракцій «Батьківщина», «Самопомочі» та «Радикальної  партії Ляшка».

За словами представників цих фракцій, вони проти легалізації терористів на Донбасі, шляхом проведення там виборів і проти амністії для злочинців.

Зазначимо, що дія норми про особливий статус ОРДЛО спливає в жовтні 2018 року.

Раніше повідомлялося, Президент Петро Порошенко зареєстрував у парламенті як невідкладний законопроект №9153.

Нагадаємо, 6 жовтня 2017 року Верховна Рада продовжила на рік термін дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО, який мав втратити силу 18 жовтня 2017 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *