ОСТАННІ НОВИНИ

В Одесі зафіксували випадок захворювання на сибірську виразку

Вероніка Рой

|

В Україні зафіксовано випадок сибірки. Вогнище локалізовано, небезпеки розповсюдження інфекції немає. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України на своїй сторінці у Facebook.

 

Зазначається, що п’ятеро людей, які брали участь у забитті худоби в селі Міняйлівка Одеської області, госпіталізовано зі специфічними симптомами захворювання шкіри.

«За результатами лабораторних досліджень, проведених референс-лабораторією Центру громадського здоров’я МОЗ України, в одного хворого підтверджено захворювання на сибірку (шкірна форма, що лікується антибіотиками і не становить такої небезпеки, як легенева форма). Також отримано позитивний результат дослідження м’яса забитої тварини та ґрунту в дворі, де було забито хвору тварину», – йдеться у повідомленні.

Також у МОЗ повідомляють, що ситуація знаходиться під контролем місцевої влади. Захворювання локалізовано в межах одного села – із 30 вересня 2018 року введено карантин. Медики обстежують людей, які контактували з хворими тваринами чи вживали м’ясо забитої худоби.

«Медики спостерігатимуть за станом здоров’я жителів села упродовж 15 днів: щоденно здійснюються обходи домівок для контролю стану здоров’я людей, які потенційно можуть заразитись збудником сибірки. Особам, які мали ризик зараження збудником сибірки, призначається термінова профілактика антибіотиками і за ними здійснюється медичне спостереження», – додають у відомстві.

Довідка

Сибірка – це гостра інфекційна хвороба, збудником якої є спороутворююча бактерія Bacillus anthracis.

Це гостра інфекційна хвороба тварин і людини, що протікає переважно у вигляді шкірної форми, значно рідше – в легеневій і кишковій формах з явищами сепсису.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *