ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні стартує осінній призов

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 1 жовтня, в Україні розпочинається осінній призов на строкову військову службу, який триватиме до кінця грудня.

 

Зазначимо, що Кабінет міністрів затвердив кількість призовників на строкову військову службу у жовтні-грудні 2018 року: призвуть 17960 осіб.

Згідно з рішенням, 9010 призовників будуть направлені на строкову службу до Збройних сил України, 6500 – в Національну гвардію, 1550 – у Державній прикордонній службі та 900 – до Державної спеціальної служби транспорту.

На фінансування весняного призову уряд виділив 64,96 млн грн, з яких 32,6 млн грн – на проведення призову у Збройні сили, 23,5 млн грн – в Національну гвардію, 5,6 млн грн – до лав Держприкордонслужби та 3,3 млн грн – для забезпечення призову в Держспецслужби транспорту.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав указ, відповідно до якого термін осіннього призову збільшено з двох до трьох місяців. Відтак, осінній призов на строкову військову службу проходитиме у жовтні-грудні, а не у жовтні-листопаді.

Згодом у Генеральному штабі ЗСУ пояснили,що продовження терміну призову громадян України на строкову військову службу до грудня місяця поточного року зумовлене збільшенням чисельності призовників для комплектування військ (сил) Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *