ОСТАННІ НОВИНИ

Українок вперше запрошують взяти участь в антарктичній експедиції

Юлія Шпак

|

Рочався конкурс з відбору команди полярників для 24-ї Української антарктичної експедиції (2019-2020 рр.) на станцію Академік Вернадський. Його оголосив Національний антарктичний науковий центр МОН України, передає прес-служба Міністерства освіти і науки України.

 

«Ми починаємо прийом документів від тих, хто хоче впродовж року спробувати свої сили в роботі на нашій антарктичній станції Академік Вернадський. Йдеться про експедицію, яка вирушить на крижаний континент взимку 2019-го. До цього часу нам треба підібрати та підготувати команду, в яку входитимуть науковці, технічний персонал, лікар та кухар.

Ми запрошуємо всіх охочих подаватися на конкурс, звісно, попередньо ознайомившись як з загальними вимогами до зимівників, так і з окремими – до кожної позиції. Хочу підкреслити, що вперше за багато років ми не робимо жодних гендерних обмежень щодо можливих учасників експедиції. Тож чекаємо документи як від кандидатів, так і від кандидаток. Стати членом унікальної команди, що працює в надзвичайному регіоні планети – Антарктиці – це справді круто!», – відзначив очільник Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ) МОН Євген Дикий.

Прийом документів для участі в 24-й УАЕ триває до 30 листопада 2018 року.

Додамо, що зараз на станції Академік Вернадський перебуває 23-я Українська антарктична експедиція, що проводить метеорологічні, біологічні та геофізичні дослідження.

Довідково

Україна – одна з 30 країн світу, яка має постійну станцію в Антарктиці, що функціонує цілий рік. Щороку на станцію Академік Вернадський вирушає річна експедиція, в яку входять вчені та технічний персонал. Також під час антарктичного літа проводяться сезонні експедиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *