ОСТАННІ НОВИНИ

Допомагає знизити рівень стресу та хороше кардіотренування: Супрун розповіла про користь танців

Юлія Шпак

|

Заняття танцями дозволяють підтримувати здорову вагу, підвищують витривалість та допомагають зміцнити кістки та м‘язи. Водночас така активність має великі переваги для психічного здоров‘я. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

 

«Ми звикли ототожнювати фізичну активність з бігом, тренажерним залом чи заняттями певним видом спорту. Утім, є й фізична активність, яка має не гіршу користь для здоров‘я – заняття танцями. Незалежно від того, чи хочете ви рухатись ритмічно, в парі або ж танцювати повільні танці – це один з найприємніших способів бути активним», – йдеться у повыдомленні

Також Уляна Супрун розповіла про переваги танців:

Танець – хороше кардіотренування

Заняття танцями – чудова опція для тих, хто піклується про своє серце. За результатами великого дослідження, в якому взяло участь близько 48 тисяч людей, помірна танцювальна активність зменшує ризики появи серцево-судинних хвороб та ймовірність смерті від них. Зокрема навіть краще, ніж звичайні прогулянки.

Покращує когнітивні навички

Під час танцю мозок працює на повну. Адже музика стимулює центри задоволення в мозку, а ритмічні рухи під неї активують сенсорні та рухові центри. Це хороше тренування пам‘яті та здатності приймати рішення, особливо для людей літнього віку. Деякі дослідження вказують, що заняття танцями допомагають знизити ризики появи деменції навіть з більшою ефективністю ніж читання, а також покращують увагу та гнучкість мислення.

Допомагає знизити рівень стресу

Заняття танцями також впливають на рівень стресу та здатні покращувати настрій. Внаслідок дії ендорфінів – природного болезаспокійливого, ми почуваємось краще та щасливіше під час танцю.

Покращує баланс та координацію

Заняття танцями покращують рівновагу та координацію. Зокрема рухову терапію використовують для людей з хворобою Паркінсона та пов‘язаними із нею порушеннями руху. Така терапія допомагає тренувати пропріоцепцію, баланс, краще координувати рухи та в цілому покращує якість життя людей з цією хворобою.

Чудова соціальна активність

Крім переваг для фізичного здоров‘я, танець покращує соціальні навички, допомагає працювати більш злагоджено в команді та впливає на нашу здатність зав’язувати нові знайомства.

«Здається багато переконливих доказів, щоб якнайшвидше запланувати заняття з танців.
Адже регулярна фізична активність допомагає тримати тіло в тонусі, підвищує аеробну здатність, знижує артеріальний тиск та впливає на рівень холестерину в крові. Заняття танцями мають всі ці корисні переваги, водночас приносять велике задоволення», – додала Уляна Супрун.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *