ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині на хабарі погорів заступник мера Пустомит

Юлія Шпак

|

Вчора, 28 вересня, працівники управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції припинили схему незаконного збагачення, організовану заступником мера однієї з міськрад області. Неправомірну вигоду отримував у вигляді «відкатів» від проведення будівельних робіт об’єктів інфраструктури. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Львівській області.

 

Правоохоронці встановили, що фігурант, являючись у минулому міським головою та на даний час перебуваючи на посаді заступника міського голови, налагодив схему розкрадання бюджетних коштів.

Водночас видання Zaxid.net з посиланням на власні джерела повідомляє, що на хабарі спіймали заступника міського голови Пустомит Володимира Кардаша.

У поліції повідомили, що посадовець організував злочинну схему вимагання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання за підписання актів виконаних робіт та перерахування коштів за їх виконання. Розміри «відкатів» доходили до 20 відсотків від суми договорів.

«Правоохоронці затримали посадовця під час отримання чергового «відкату» – 20 тисяч гривень хабара. Кошти заступник мера вимагав від підприємця за виділення бюджетних коштів, призначених для прокладання бруківки. В межах кримінального провадження працівники поліції задокументували декілька фактів отримання неправомірної вигоди на суму 110 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні поліції.

Слідчим управлінням поліції у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Посадовця затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час проводяться подальші слідчі дії, встановлюються інші високопосадовці, причетні до розподілу коштів, отриманих у якості неправомірних вигод.

Фото: поліція

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *