ОСТАННІ НОВИНИ

ДФС фіксує непоодинокі випадки самовільного захоплення фермерами землі

Дарина Смеречанська

|

У ГУ ДФС у Львівській області повідомляють про непоодинокі факти незаконного використання фермерськими господарствами земельних ділянок сільськогогосподарського призначення, які перебувають у комунальній власності територіальних громад, зокрема без укладення договорів оренди даних земельних ділянок.

 

Так, в одному з районів Львівської області правоохоронними органами разом з представниками органів місцевого самоврядування виявлено самозахоплені земельні ділянки, засіяні сільгосппродукцією (пшеницею, соняшником,  ячменем, соєю). Договори оренди на використання зазначених ділянок місцевими громадами не укладались.

Посіви зазначених ділянок поставлені на облік органами фіскальної служби як безхазяйні. В подальшому вони будуть реалізовані із зарахуванням виручених коштів в дохід держави.

«Слід зазначити, що на сьогоднішній день фермерськими господарствами здійснюється посівна робота озимих агрокультур. Для уникнення вилучення (конфіскації) сільгоспродукції із земельних ділянок, пропонуємо переглянути правильність оформлення дозвільних документів.

Одночасно звертаємо увагу, що самозахоплення земель, на яких незаконно вирощують сільгосппродукцію, наносить шкоду територіальній громаді і містить ознаки кримінального правопорушення», – наголошують у прес-службі ДФС Львівщини.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *