ОСТАННІ НОВИНИ

Військовослужбовці Академії сухопутних військ взяли участь в ювілейній прощі до Зарваниці

Юлія Шпак

|

У Марійському духовному центрі Зарваниця 22-23 вересня тривала Х Всеукраїнська проща військовослужбовців, участь у якій взяли представники з усієї України. Участь у прощі також взяли і військовослужбовці Національної академії сухопутних військ. Про це повідомляє прес-служба Академії сухопутних військ.

 

Зазначається, що окрім самих військовиків, до заходу долучилися члени їх родин, військові медики, родини загиблих героїв, курсанти та ліцеїсти військово-навчальних закладів, представники громадських ветеранських та молодіжних патріотичних організацій та усі, кого в той чи інший спосіб торкнулася війна на сході України.

Важливою частиною уже традиційної прощі є Хресна Дорога, яку прочани проходили разом із капеланами та розважали над станціями, що символізують безмежну любов Ісуса до людей, задля яких він і віддав своє життя. Також увечері першого дня паломництва учасники духовного дійства помолилися Заупокійну Божественну Літургію за полеглих захисників України, та взяли участь у Поминальній ході зі свічками. А завершила цей день духовно-мистецька програма, під час якої кожен зміг осмислити своє особисте призначення та сенс служіння для рідного народу.

Наступного дня кілька тисяч паломників взяли участь в Архиєрейській Святій Літургії, яку очолив керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун та єпископ-помічник Петро Лоза у співслужінні чисельного духовенства. Спільною молитвою присутні дякували Господеві за усі дари, які він надсилає, а особливо за дар віри.

Згодом також відбулося нагородження військовослужбовців відзнаками та урочисте закриття паломництва. А на завершення у каплиці св. Юрія Переможця прочани відвідали панахиду за душі героїв, які віддали життя за незалежність і цілісність України.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *