ОСТАННІ НОВИНИ

Львів потрапив до рейтингу найкримінальніших міст світу

Юлія Шпак

|

Українські міста Київ, Харків та Львів потрапили до рейтингу найкримінальніших міст світу за версією глобальної онлайн-бази даних Numbeo. Про це повідомляє Громадське.

 

Так, станом на перші шість місяців 2018 року, столиця України посідає 130 місце в списку з індексом злочинності 47,9, Харків — 139 місце з індексом 46,77, Львів — 207 (індекс 39,92). Індекс безпеки Києва, Харкова і Львова складає 52,1, 53,23 та 60,08 відповідно.

Загалом в рейтингу представлені 327 міст світу. Найкримінальнішим з індексом злочинності 85,18 є Сан-Педро-Сула, розташоване в Гондурасі. До першої трійки увійшли столиця Венесуели Каракас та Порт-Морсби — столиця Папуа-Нової Гвінеї.

У першій десятці опинилися бразильські міста Форталеза, Сальвадор та Ресіфі, південноафриканські Дурбан, Йоганнесбург і Преторія, а також місто Порт-оф-Спейн в Тринідад і Тобаго. Найбезпечнішими містами названі Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати), Доха (Катар), швейцарський Базель та Сінгапур.

З пострадянських міст найкращу позицію має столиця Грузії Тбілісі — 312 місце з індексом злочинності 19,81.

Довідка

Numbeo — глобальна база даних щодо споживчих цін, рівня злочинності, якості медичного обслуговування тощо. Її засновник — Младен Адамович, колишній інженер-програміст компанії Google. Numbeo називає себе найбільшим сайтом із таким видом даних.

В якості джерела Numbeo використовують сотні видань по всьому світі, зокрема Forbes, Business Insider, Time, The Economist, BBC, The New York Times, Bloomberg.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *