ОСТАННІ НОВИНИ

Парк «700-річчя Львова» почали забудовувати котеджами

Андрій Котенський

|

На території парку «700-річчя Львова» почали будівництво комплексу з  чотирьох двоповерхових котеджів. Будинки зводять майже впритул біля електричної підстанції. З іншого боку, попри будку електростанції, забудовники вже влаштували дорогу для завезення будівельних матеріалів.

 

Першими забили на сполох мешканці прилеглої вулиці Шеремети. Людей турбує, хто почав будівництво у парку і чи є на це законні дозволи.

Сьогодні, 18 вересня, на місці забудови відбувся виїзний брифінг, на якому підтвердилися факти незаконної забудови у парку.

«У 2011 році територія парку «700-річчя Львова» була більше 21 га. Від 2015-го звідси відчужили 0,8 га. У чиїй власності 80 соток землі тепер – не відомо. Підозрюємо, що у приватній. Будівельні майданчики наразі виходять за межі червоних ліній і захоплюють частину парку. І ми впевнені, що захоплення парку не закінчиться на цих 4-х котеджах. Серед зеленої зони можуть «вирости» нові будинки. Тому ми не будемо мовчати», – коментує мешканка вулиці П. Шеремети Ірина Старуха.

Окрім того стало відомо, що у забудови навіть нема будівельного паспорту, а відтак було викликали поліцію.

«Ми до сьогодні, фактично, не знали, що відбувається на цій території. Нас водили за носа. Паспорт об’єкта нам вдалося побачити аж сьогодні. І виявилося, що дозволи на будівництво двох приватних будинків тут отримали дві фізичні особи, але фактично тут, на вул.. Шеремети, 21, будується єдиний комплекс з чотирьох однакових котеджів. Вони вже виставлені на продаж на відповідному сайті нерухомості. Один такий котедж пропонують купити за майже 7 мільйонів гривень», – заявив голова фракції Української Галицької Партії у ЛМР Тарас Чолій.

Хто дав дозвіл будувати в межах червоних ліній і на території парку, питання залишається відкритим.

Фото: Тарас Чолій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *