ОСТАННІ НОВИНИ

Фехтувальниця Яна Шемякіна здобула «золото» на міжнародному турнірі у Братиславі

Вероніка Рой

|

Олімпійська чемпіонка Яна Шемякіна стала переможницею міжнародного турніру з фехтування на шпагах в словацькій Братиславі. Про це повідомляє Національна федерація фехтування України.

Зазначається, що українка здобула чотири перемоги з шести в груповому раунді і стартувала в турі прямого вибування під 33-м номером.

В 1/64 турнірної таблиці наша шпажистка виграла у представниці Казахстану Даяни Якупової (15:8), після зупинила сербську фехтувальницю Марту Гріяк (15:11), із мінімальною перевагою обіграла Паулу Шмідт (15:14) з Австрії, вибила з боротьби угорку Кату Міхаль (15: 7), а в поєдинку за потрапляння до півфіналу розібралася з іншого угорською спортсменкою Рєкою Сабо (15:12).

У півфінальному поєдинку Шемякіна здобула впевнену перемогу над співвітчизницею 17-річною Катериною Чорній (15: 5), а у вирішальному бою змагального дня здолала іншу українку – 21-річну Інну Бровко. Український фінал завершився на користь Яни з мінімальною перевагою – 15:14.

Додамо, що цей міжнародний турнір став першим для Шемякіної з часів Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро в 2016 році. Після виступу в Бразилії, де українська шпажистка стала 13-ю в особистому заліку і 8-ю – в командному, Шемякіна взяла дворічну паузу.

У серпні 2017 року 32-річна Яна стала мамою дочок-двійнят, а вже в лютому 2018 року повернулася до тренувального процесу і роботі зі зброєю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *