ОСТАННІ НОВИНИ

ФК «Львів» мінімально обіграв одеський «Чорноморець»

Юлія Шпак

|

ФК «Львів» з мінімальною перевагою здолав у гостях одеський «Чорноморець» у матчі 8-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. Матч завершився з рахунком 0:1 на користь львів’ян. Про це повідомляє Інформаційна служба ФК «Львів».

 

Стартові хвилини поєдинку пройшли у відносному спокої, хоча кілька індивідуальних помилок футболістів «синьо-золотих левів» коштували прихильникам гостей нервового дебюту. Дальній «постріл» Чорнія пройшов усього у метрі від правої для Бандура стійки воріт, а ще за кілька хвилин Адамюк у карколомного стрибку нівелював гостру подачу з кутового. «Львів» відповів моментом Бруно після скидки м’яча від Тейлора у район 15-ти метрів – захисник одеситів вчасно підставився під удар бразильця, і небезпечний епізод завершився лише кутовим.

На 19-й хвилині «Львів» провів реактивну контратаку: Жонатан підключив Голікова на правому фланзі атаки, захисник виконав простріл на дальню стійку, яку замикав Аугусто, але Літовченко у стрибку врятував свою команду від голу.

Не встиг годинник відрахувати півгодини гри, як Каленчук віддав чудову довгу вертикаль на Вороніна, який вже був готовий вриватися у штрафний майданчик, але був збитий опонентом у безпосередній близькості до чужих володінь. На жаль, Голіков зі штрафного розрядив «гармату» вище воріт, а «синьо-золоті леви» ще й втратили через травму Вороніна – його місце лівого захисника зайняв Путраш.

«Чорноморець» до перерви одного разу змусив вболівальників піднятися з власних сидінь, коли «моряки» подали кутовий на ближню стійку, виникла плутанина у воротарському майданчику львів’ян, і ніхто з гравців команди господарів не зумів переправити м’яча у сітку воріт. Натомість, на 43-й хвилині своє прізвище на табло запалив Бруно, який після удару Аугусто другим темпом завершив атаку «Львова». Форвард виявився спритнішим за усіх біля воріт «Чорноморця» і кивком головою не залишив шансів голкіперу.

Після перерви на полі запанувала рівна гра з невеликою перевагою «Львова». Підопічні Бакалова намагалися не зменшувати обертів і прагнули збільшити перевагу у рахунку. Але у конструктивних діях «містянам» повсякчас бракувало або останньої передачі, або ж захисники «Чорноморця» вчасно ставали на заваді неприємностям біля власних воріт.

Ближче до фінальної третини матчу львів’яни сіли трохи ближче до власних воріт, запропонувавши суперникам пошук шляхів в комбінаційній грі та зробивши ставку на контратаки. При цьому гості грамотно та компактно діяли на власній половині поля і майже не дозволили одеситам награти на гол. Хіба що на 88-й хвилині Бандура лише з другої спроби зафіксував м’яча у руках, спочатку відбивши дальній удар Чорнія, а згодом опинившись у вірній позиції під час добивання Татаркова – 1:0.

ФК «Львів» здобув справедливу виїзну перемогу над «Чорноморцем» – першу під керівництвом Юрія Бакалова. Три очки, зароблені в Одесі, допомогли «синьо-золотим левам» піднятися одразу на 7-му сходинку у турнірній таблиці Прем’єр-ліги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *