ОСТАННІ НОВИНИ

Кирил припиняє згадувати Патріарха Варфоломія під час богослужіння

Омелян Шевчук

|

Патріарх російської православної церкви Кирил припиняє згадувати Патріарха Константинопольського Варфоломія за богослужінням. Про це повідомляє російське видання ТАСС, посилаючись на слова голови відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополита Волоколамського Іларіона, пише УП.

 

«Синод прийняв рішення про призупинення поминання патріарха Константинопольського за богослужінням Російської православної церкви», – сказав митрополит.

14 вересня Кирил зібрав позачергове засідання синоду Російської православної церкви через приїзд екзархів Константинопольського Патріарха в Україну.

Нагадаємо, 31 серпня Вселенський Патріарх Варфоломій на зустрічі у Стамбулі повідомив предстоятелю Російської православної церкви патріарху Кирилу, що збирається надати Українській православній церкві автокефалію.

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) впевнений, що єдина помісна церква у країні буде створена до кінця поточного року.

7 вересня голова інформаційного управління УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) з посиланням на офіційне повідомлення секретаря Синоду повідомив, що Вселенський патріархат призначив двох екзархів у Києві.

У РПЦ обурилися екзархами у Києві і пригрозили «діями у відповідь».

Також РПЦ погрозила розірвати відносини з Константинополем, якщо УПЦ отримає автокефалію.

Згодом в УПЦ МП заявили, що варто скликати Собор через екзархів Константинополя.

У Київському патріархаті переконані, що розколу церкви після томосу, яким наразі лякає Московський патріархат, не буде, просто УПЦ МП може відійти від спілкування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *