ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні можуть у 17 разів збільшити штрафи за непристебнуті паски безпеки

Вероніка Рой

|

Парламентський комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №8492 щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України. Так, законопроектом пропонується збільшити адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 гривні до 850 гривень. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

 

Зазначається, що таке збільшення пов’язане із значною суспільною небезпекою та масовим невикористанням ременів безпеки та мотошоломів водіями та пасажирами.

«Необхідність прийняття законопроекту під час обговорення обгрунтовувалася високим рівнем смертності та травматизму на дорогах України. За офіційними даними Національної поліції України, щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тисяч людей та травмуються не менше 35 тисяч. Тобто кожного дня на дорогах України гине понад 9 осіб», – йдеться у повідомленні.

У Комітеті додали, що за показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод (ДТП), Україна є одним із лідерів серед європейських країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *