ОСТАННІ НОВИНИ

Білий Дім закликають вжити всіх заходів для звільнення Олега Сенцова, - петиція

Лаврентій Дубич

|

Білий Дім закликають зайняти чітку позицію і використати всі доступні засоби для негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політв’язнів у Росії. Про це йдеться в петиції з вимогою звільнення українського режисера, зареєстрованій на сайті Білого Дому.

 

«Кримський режисер Олег Сенцов був засуджений до 20 років російської в’язниці за фальшивими звинуваченнями в тероризмі, оскільки він виступав проти російської анексії Криму. Майже три місяці тому він почав голодування, вимагаючи звільнення не для себе, а для всіх 64 українських політв’язнів в Росії. Неминуча смерть Олега швидко наближається, якщо не відбудеться жодних дій, оскільки його стан – критичний», – йдеться у документі.

Автори петиції нагадують, що Європейський Парламент вже звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням негайно звільнити Олега Сенцова та інших.

«Тепер – слово Америці. Ми наполегливо закликаємо нашу владу зайняти чітку позицію з цього питання і використати всі доступні засоби для негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політв’язнів у Росії», – наголошується у петиції на сайті Білого Дому.

Станом на сьогодні, 5 вересня, петицію за звільнення Олега Сенцова та інших українських політв’язнів в РФ підписали майже 60 000 людей. Для того, аби отримати реакцію Білого Дому, потрібно до 8 вересня цього року загалом 100 000 підписантів. Тобто за 3 дні, що залишилися, необхідно ще 40 000 небайдужих, які поставлять свій підпис під петицією. Це можна зробити тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *