ОСТАННІ НОВИНИ

NewsOne перейшов під управління Портнова

Омелян Шевчук

|

Колишній заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що отримав в управління телеканал NewsOne, пише УП.

 

«Інформую, що позавчора у Відні підписав угоду про управління телеканалом NewsOne», – написав Портнов у Facebook.

Він розповів, що власник ста відсотків статутного фонду компанії Володимир Мураєв (батько нардепа Євгена Мураєва – УП) передав йому телеканал в управління терміном на три роки.

«За умовами договору мені, на комерційних умовах, передано право здійснювати всю діяльність з управління телеканалом», – зазначив Портнов.

За його словами, угода передбачає, що протягом цього періоду власник не має права втручатися в діяльність Портнова  або в односторонньому порядку припинити договір.

У випадку, якщо власник захоче продати канал, за умовами договору він повинен пріоритетно запропонувати його Портнову.

У коментарі Українській правді на питання про комерційні умови угоди, Євген Мураєв відповів:

“Це комерційна таємниця і не найважливіший у цьому договорі аспект”.

Пізніше Євген Мураєв у Facebook підтвердив інформацію, що NewsOne перейшов під управління Портнова.

“З понеділка (3 вересня – УП) NewsOne переданий в управління відомому юристу і просто хорошій людині, з яким ми бачимо світ однаково живописно, Андрію Портнову. Тепер він буде здійснювати всю діяльність з управління і регулювання інформполітики”, – написав Мураєв.

Як відомо, у лютому 2018 року в прокуратурі Автономної Республіки Крим повідомили, що відомство перевіряє причетність колишнього першого заступника адміністрації президента України Андрія Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку анексії півострова.

У березні Портнов стверджував, що позивається до Служби безпеки України в Шевченківський районний суд Києва із проханням зобов’язати СБУ спростувати інформацію про його державну зраду.

У 2015 році Генпрокуратура оголосила підозру екс-першому заступнику Адміністрації Януковича Андрію Портнову в тому, що він незаконно отримав викладацьку зарплату у КНУ ім. Тараса Шевченка. Портнова тоді було оголошено в розшук.

В жовтні 2015 року стало відомо, що суд Європейського союзу ухвалив рішення у справі «Портнов проти Ради ЄС» за позовом колишнього заступника голови адміністрації президента України та скасував накладені раніше на Портнова санкції через причетність до режиму Януковича.

Пізніше Печерський райсуд Києва зобов’язав слідство припинити розшук Портнова.

24 січня 2014 року у розпал Революції Гідності Портнов був призначений першим заступником очільника АП. Після перемоги Революції гідності Портнов виїхав з України до Росії, потім жив у Відні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *