ОСТАННІ НОВИНИ

У Синютки визнали, що через високу планку «запороли» реалізацію Стратегії розвитку області

Соломія Головіна

|

Через нереалістичні проектні ідеї, які закладалися при формуванні Плану заходів на 2017-2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Львівщини, їх не вдалося сповна втілити в життя. Про це заявив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів під час обговорення проекту Плану заходів реалізації Стратегії Львівщини на «Арені Львів».

 

Як він пояснив, для виконання Державної стратегії регіонального розвитку кожний регіон приймає свою таку стратегію.

«Львівщина також має стратегію до 2020 року. В ній є стратегічні та операційні цілі, завдання, але разом з тим конче потрібним є План заходів її реалізації. Тобто набір конкретних ідей, заходів, проектів, досягнення і виконання яких забезпечить реалізацію стратегії в цілому», – зазначив Роман Филипів.

Директор департаменту економічної політики зазначив, що документ має п’ять стратегічних цілей: конкурентоспроможна економіка, якість життя, відкриті кордони, розвинуте село і туристична привабливість.

Водночас Роман Филипів зауважив, що у 2017-2018 роках в Плані заходів реалізації Стратегії розвитку області була задекларована реалізація 241 проектної ідеї, але оскільки ця планка була нереалістичною, у 2019-2020 роках візьмуться реалізовувати лише 114 проектних ідей:

«Думаю, ми припустили низку помилок, формуючи діючий План заходів на 2017-2018 роки. В ньому була 241 проектна ідея, загальний обсяг фінансування – 46,5 млрд грн. Коли проводили аналіз виконання цього плану заходів, ми побачили, що далеко не всі проектні ідеї зреалізовані, тому що вони були нереалістичні, не опиралися на об’єктивний фінансовий ресурс. Тому, формуючи цей план заходів, ми вирішили застосувати наступні критерії: готовність до реалізації, важливість, рівень охоплення. В результаті станом на сьогодні в нас вийшло 114 проектних ідей, загальний обсяг фінансування – 14 млрд грн. Найбільше проектних ідей, найбільший обсяг фінансування припала на стратегічну ціль якість життя. В неї входить і освіта, і охорона здоров’я, і культура, і спорт, і інфраструктура, і ЖКГ».

Із проектом Плану заходів реалізації Стратегії Львівщини на 2019-2020 роки можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *