ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську суддю і і її чоловіка-митника засипали «нерухомими» подарунками

Дарина Смеречанська

|

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Наталія Сподарик разом із чоловіком-митником отримали в подарунок не одну сотню квадратних метрів нерухомості. Про це повідомляє УП з посиланням на ресурс Prosud.

 

Як з’ясували автори публікації, все життя суддя працює виключно на державних посадах, держслужбовцем є і її чоловік – Петро Гріндзяк, який працює на Львівській митниці.

Після аналізу декларацій Сподарик за 2013-2017 роки, складається враження, що її з чоловіком доходи – це винятково зарплата. У підсумку, згідно з декларацією, за 5 років Сподарик отримала від держави 958 тисяч гривень, її чоловік – удвічі менше – 518 тисяч.

Проте заощадження родина має немалі – станом на 2017 рік у готівці подружжя зберігає в іноземній і українській валюті понад 1 млн гривень.

З нерухомості суддя декларує будинок і квартиру у Львові на 418 і на 135 кв. м відповідно, а також 2 земельні ділянки у Львові на 1000 та 235 кв. м відповідно.

Чоловік Петро Гріндзяк з батьками та братом володіє також квартирою на 52 квадратів у Львівській області.

Також Сподарик має право користування автомобілями Mercedes Benz ML 3502011 року випуску та Audi Q7 2015 року, які належать її батькам.

Автори розслідування кажуть, що такі значні статки при порівняно малій зарплаті є наслідком дарування, зокрема, подружжя отримало в подарунок будинок і квартиру у Львові. Останній об’єкт нерухомості подарував навіть не родич, а “близький друг батьків чоловіка, який покинув Україну”.

“Більшість є подарунком. Вже традиційно друзі та родичі суддів – доволі щедрі дарувальники”, – пояснюють розслідувачі.

За їхніми даними, минулого тижня (6-10 серпня) Вища кваліфікаційна комісія суддів України визнала суддю Сподарик такою, що відповідає посаді й може надалі здійснювати правосуддя.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *