ОСТАННІ НОВИНИ

МОН: Школи самостійно визначатимуть, коли святкувати День першого дзвоника – 1 чи 3 вересня

Дарина Смеречанська

|

Цьогоріч 1 вересня припадає на суботу, тому багатьох батьків хвилювало питання, коли саме відправляти своїх дітей до школи. У Міністерстві освіти відповіли, що рішення про проведення свята першого дзвоника приймає кожен навчальний заклад окремо. Про це повідомляє УНІАН.

У Міносвіти заявили, що свято школи можуть провести як 1 вересня у суботу, так і 3 вересня в понеділок.

“Оскільки питання організації освітнього процесу в закладі загальної середньої освіти відноситься до виключної компетенції навчального закладу, рішення про проведення свята першого дзвоника приймає навчальний заклад. Тому таке свято може бути проведено як 1 вересня, так і 3 вересня”,  – йдеться в повідомленні відомства.

Тож батькам залишається лише дізнатися у своїй школі, на коли саме там призначено святкову лінійку до Дня знань і початок занять.

Традиційно в українських школах на 1 вересня проводяться святкові лінійки за участю всіх класів, але найбільш хвилюючим цей день є, звісно, для першачків.  Хоча останнім часом в українських школах на зміну традиційним лінійкам приходять інші заходи – квести, екскурсії або тематичні уроки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *