ОСТАННІ НОВИНИ

Майже кожен п’ятий українець не знає, кого обрати в президенти

Олена Карп'юк

|

17,4% українців не визначились, за кого голосуватимуть на виборах президента, а 15,2% взагалі не планують брати в них участь. Про це йдеться у результатах дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», пише «Українська правда».

 

Найбільшу підтримку серед опитаних, 11,1%, отримала лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Голові «Громадянської позиції» Анатолію Гриценку віддати свій голос наразі готові 6,7%, а співголові «Опозиційного блоку» Юрію Бойку – 6,4%.

Четвертий в рейтингу – артист Володимир Зеленський із 6,2% голосів.

Головного «радикала» Олега Ляшка та співака Святослава Вакарчука підтримали б на виборах по 5,9 та 5,7%. А за чинного президента Петра Порошенка готові проголосувати 5,3%.

Голова партії «За Життя» Вадим Рабінович міг би отримати 3,7% від усіх респондентів. Всі інші кандидати отримали менше 3%. Зокрема, мер Львова Андрій Садовий – 1,6%, лідер «Свободи» Олег Тягнибок – 1,3%, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко – 1,2%, Роман Безсмертний – 1,1%.

Водночас, ще 9,5% опитаних обрали варіант «інший кандидат».

Серед опитаних 51% сказав точно, що піде на вибори, 21% – скоріше збираються, ніж ні. 9% впевнені, що на вибори не підуть.

«Згідно з результатами дослідження… респонденти мало орієнтуються у тому, що збираються робити основні кандидати у випадку обрання президентом», – кажуть соціологи.

Найбільше українці знають про програму Юлії Тимошенко (46%), Олега Ляшка (39%) та Петра Порошенка (36%). Також майже 60% опитаних нічого не знають про плани Юрія Бойка та Анатолія Гриценка, дві третини – про плани Володимира Зеленського і Святослава Вакарчука.

Опитування проводилось серед 2 тисяч повнолітніх громадян шляхом особистого формалізованого інтерв’ю протягом 20 липня – 3 серпня 2018 року. Похибка становить не більше 2,2%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *