ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні на 10% поменшало ДТП, - поліція

Дарина Смеречанська

|

В Україні протягом семи місяців 2018 року зареєстровано 81 006 ДТП, що на 10% менше ніж у 2017 році. Про це заявив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає прес-служба МВС України.

 

З них 12 090 ДТП з постраждалими (на 16% менше), в яких загинуло 1545 осіб та 15 647 осіб травмовано, що на 8,5% та 16,5% менше за показник попереднього року.

«Основними причинами ДТП з постраждалими є: перевищення безпечної швидкості (34%), порушення правил маневрування (20%), порушення правил проїзду перехресть (8%), порушення правил дорожнього руху пішоходами (8%), недодержання дистанції (7%), порушення правил проїзду пішохідних переходів (7%) та керування транспортним засобом у нетверезому стані (4%)», ‑ сказав Олексій Білошицький.

За його словами, для посилення безпеки дорожнього руху патрульна поліція залучила додаткові сили та засоби для організації ефективного нагляду за дорожнім рухом у першу чергу на ділянках автомобільних доріг державного значення.

«Додатково для патрулювання автошляхів держави залучено 54 екіпажі УПП та 114 ГРПП. Загалом на сьогодні для забезпечення безпеки дорожнього руху на автошляхах України заступає 540 екіпажів патрульної поліції», ‑ сказав він.

Олексій Білошицький наголосив, що з 22 липня цього року розпочали роботу 51 спільна мобільна група разом із працівниками Укртрансбезпеки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *