ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко вимагає якнайшвидше створити орган, який змусить Росію відшкодувати збитки за руйнування на Донбасі

Дарина Смеречанська

|

Президент України Петро Порошенко звернувся до Кабміну з проханням якнайшвидше створити міжвідомчий координаційний орган, який займеться стягненням з Росії збитків за руйнування інфраструктури Донбасу і Криму. Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

 

«Триваюча збройна агресія Росії кожного дня приносить на українську землю нові незмірні людські страждання, знищується інфраструктура, руйнуються підприємства і економічний потенціал Донбасу і Криму. Тому не маємо зволікати жодної хвилини стосовно формування консолідованої претензії України до Росії для відшкодування завданих збитків», – зазначив він.

Додавши, що вже звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням вжити заходів для якнайшвидшого створення відповідного міжвідомчого координаційного органу. Порошенко пояснив, що цей орган передбачений так званим реінтеграційним законом, ухваленим у січні.

«Очікую від Уряду детального плану щодо комплексного розвитку територій, прилеглих до окупованих.І я радий, що мою стратегію підтримали лідери ЄС під час Саміту Україна-ЄС, висловивши готовність взяти під патронаж відновлення населених пунктів Донбасу. Наші співгромадяни, особливо на звільнених українських землях, мають відчути очевидну різницю між Україною нових можливостей, яка дбає про своїх громадян, і між Росією втрачених надій», – зазначив Глава держави.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *