ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові облаштують перший майданчик прийому будівельного сміття

Наталя Дуляба

|

У Львові облаштують перший у місті майданчик для збору великогабаритних та дрібних будівельних відходів. Відповідне рішення сьогодні, 27 липня, прийняли під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

 

Як розповів в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами міськради Львова Сергій Сало, такий майданчик облаштують на території комунального підприємства «Львівспецкомунтранс» на вул. Жовківській, 18.

«Протягом трьох місяців від мешканців Львова такі відходи прийматимуть на безоплатній основі. На цьому майданчику прийматимуть дерев’яні відходи, меблі, побутову техніку, шини, полімери, скло, папір, метал. Згодом цей перелік плануємо збільшувати. У планах також – відкриття таких майданчиків у всіх районах міста», – зазначив Сергій Сало.

За його словами, за допомогою такого майданчика у Львові вдасться зменшити кількість великогабаритних та дрібних будівельних відходів, які вивозять на захоронення, а також заохотити мешканців не викидати непотріб у контейнери для сміття під власними будинками.

Всі відходи, які львів’яни здаватимуть на вул. Жовківській, 18 віддаватимуть спеціалізованим підприємствам на переробку та повторне використання. При цьому, за словами Сергія Сала, місто на цьому не зароблятиме додаткових коштів.

«Місто не зароблятиме на переробці таких відходів. Бо сама по собі переробка є затратною», – додав Сергій Сало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *