ОСТАННІ НОВИНИ

Органний зал запрошує порелаксувати на серпневих концертах та фестивалі

|

Бароковий та органний фестивалі, музиканти з шістьох країн та твори, яких ще не чули в Україні ‒ таким буде серпень у Львівському органному залі. Отож, львів’ян та гостей міста запрошують відвідати концерти в останній місяць літа.

 

На гостей Органного залу чекають одразу три масштабні події ‒ Leopolis Baroque Festival, Relax-weekend і Львівський органний фестиваль та резиденція. Ціла низка унікальних концертів розпочнеться 4 серпня виступом Надії Величко та містичними творами у її виконанні. Вже наступного дня запрошуємо послухати “Органні токати”, які зіграє Олена Мацелюх. А 7 серпня на слухачів чекає сюрприз ‒ експериментальний кінопоказ у кооперації з мистецькою формацією Wiz-Art. Будемо дивитися короткометражні стрічки під супровід органних імпровізацій від Івана Остаповича.

Також 7 серпня відбудеться ще одна грандіозна подія ‒ відкриття Leopolis Baroque Festival, що збере під дахом Львівського органного залу найкращих виконавців України та світу. Під час концерту-відкриття для гостей гратимуть скрипаль і концертмейстер Чеської філармонії Йозеф Шпачек, гобоїстка з України Уляна Макєєва та Ukrainian Festival Orchestra під керівництвом Теодора Кухара зі США.

Наступного дня, 8 серпня, слухачі зможуть насолодитися “Галантним бароко” творів Баха та Телемана. Маестро Теодор Кухар замінить дириґентську паличку на альт, і цього разу окрім Уляни Макєєвої компанію на сцені йому складуть ще один альтист Cергій Гаврилюк, флейтист Михайло Сосновський та Ukrainian Festival Orchestra під керівництвом Івана Остаповича.

Завершить фестиваль 9 серпня сольний концерт одного з найяскравіших скрипалів Львова – Ореста Смовжа. Гості почують музику бароко у перспективі понад трьох сотень років.

Цього серпня Органний запропонує і концерти, що подарують атмосферу тихого спокою. 10 та 12 серпня виступи піаніста Дмитра Микитина перенесуть слухачів у світ гармонії та світлих думок із творами геніального композитора-самоучки Такасі Йошімацу та інших. 11 серпня у рамках концерту Relax-weekend звучатиме музика на межі ліризму та пристрасті у виконанні талановитих львів’ян Ореста Смовжа та Діани Чубак.

Львівський органний фестиваль та резиденція почнуться у середині серпня та представлять львів’янам найкращих органістів Естонії, Франції, Польщі та України. 14 серпня масштабну подію відкриє культова естонська виконавиця Улла Крігул. Вона також гратиме нічний концерт 17 серпня. Одразу три виступи – 15, 16 та 17 серпня – матиме молодий органіст та композитор із Франції Томас Меллан. За ним 18 серпня слідуватиме органний речиталь чеського музиканта Йозефа Крахтовіла.

Далі відбудуться виступи молодих та талановитих органісток Вікторії Кошуби (Польща) та Євгенії Кравченко (Київ) 19 та 20 серпня відповідно, а через чотири дні концерт дасть ще один гість зі столиці – Богдан Дем’яненко. Солістки Львівського органного залу також візьмуть участь у фестивалі. 23 серпня Олена Мацелюх презентує вибрані твори для органа. 24 серпня Надія Величко зіграє нічний концерт “Органна не/залежність”, де виконає “Гімн України” на “королі інструментів”. А наступного дня вона подарує слухачам вишуканий концерт із творів Богемії.

Закриє фестиваль 26 серпня виступ соліста Національного будинку органної та камерної музики Володимира Кошуби. Його концерт повністю складатиметься із прем’єрних творів.

Фестиваль супроводжуватиме органна резиденція, у межах якої відбудуться лекції, воркшопи, зустрічі з органістами для всіх охочих.

«З нетерпінням чекаємо на гостей, які розділять з нами цю фестивальну та релаксову атмосферу літа, що минає!», – наголошують у прес-службі органного залу.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *