ОСТАННІ НОВИНИ

Україна пустить із молотка газові родовища?

Омелян Шевчук

|

Уряд готовий виставити на електронні аукціони 44 земельних ділянки з запасами газу 150 мільярдів кубометрів газу. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду, пише Економічна правда.

 

«Сьогодні ми приймемо рішення про відкриття інформації про геопросторові дані, про проведення аукціонів. У нас вже підготовлені 44 земельні ділянки з запасами 150 млрд кубічних метрів газу, які вимагають інвестицій, технологій», – сказав він.

“Наше завдання – відкрити всі геодані про надра, дати можливість на основі прозорих аукціонів приходити українському і світовому бізнесу і добувати український газ, щоб ми взагалі відмовилися від імпорту», – заявив Гройсман.

«Як тільки ми відмовимося від імпорту, ми відразу ж рішуче знизимо ціни на газ, і не будемо залежати від світової кон’юнктури цін на газ», – додав він.

Нагадаємо, у липні Державна служба геології та надр продовжила дію 39 спецдозволів на користування надрами “Укргазвидобуванню” на 20 років.

Як відомо, Україна має в своєму розпорядженні доступні для видобутку запаси у 452,8 мільярда кубометрів газу, яких за нинішніх темпів видобутку вистачить на 22 роки.

Видобуток газу в Україні в 2017 році становив близько 20 млрд кубометрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *