ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч «Ту Стань!» здивує відвідувачів не лише більшою кількістю забав, а й сучасними технологіями

Соломія Григор'єва

|

За тиждень, 3-5 серпня. 2018 року на підніжжі фортеці Тустань села Урич на Сколівщині відбудеться Фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань!». Цьогоріч захід відбуватиметься в 13-те та готує для гостей чимало атракцій: лицарські поєдинки, кінні турніри, ремесла і ярмарок, музика і танці, нічний штурм фортеці і навіть лазерне дійство!

 

«Тустань – це наша спадщина. Це неприступна фортеця, яка була не лише символом захисту і оборони, а була й унікальною через дуже високу культуру будівництва. На сьогодні у світі немає нічого схожого. Тому цей спадок потрібно не просто зберігати в музейних кімнатах чи архівах, а робити його живим, потрібним і цікавим. В цьому мета нашого фестивалю», – зазначив на прес-конференції засновник і директор «Ту Стань!» Василь Рожко.

Багато відвідувачів хочуть спробувати різні ремесла на собі, і більшість з них – це молодь та діти. Тому цьогоріч для дітей організовують цілу Дитячу Фортецю. Тут на юних відвідувачів чекають дитячий штурм фортеці, забави, танці та постановка казки. Окрім того, на території цього фестивалі діти зможуть долучитись до стрільби з каменеметних машин чи луків, майстер-класів від ремісників, квестів, катання на конях, тощо.

Художники-ремісники на «Ту Стані! – 2018» сформують окремі Ремісничі Цехи: цех книги, ювелірів, роботи з текстилем, малярський і гончарний цехи. Кожен з цехів відкриватиме для відвідувачів чимало цікавих історичних моментів створення того чи іншого продукту, тому охочі зможуть отримати корисні знання про кожен з них.

Ще одна новинка фестивалю – Бойова школа. Відвідувачі матимуть змогу не лише спостерігати за боями, а й спробувати власні сили у двобоях. Найбільш відважні та успішні учні школи провести двобій у справжніх лицарських обладунках та взяти участь у Нічному Штурмі Фортеці!

Основною родзинкою «Ту Стані! – 2018» стане локація Вітуальної Реальності від компанії SoftServe. Відвідувачі фестивалю зможуть здійснити захопливий VR-політ нд фортецею! Для цього було споруджена спеціальна конструкція для пілота дельтаплану, що разом з VR-окулярами з реалістичною картинкою дає можливість реально відчути політ!

«Ми робимо свій внесок в культурну спадщину, адже це не гра, а більш кардинальний проект. Ви можете літами на реальному ландшафті, але бачити Тустань, якого вже не існує. Ось у чому вся суть цього проекту», –  розповів фахівець R&D департаменту SoftServe.

Попередній продаж квитків:

  • Абонемент на 3 дні – 300 грн;
  • Один день – 150 грн.

Квитки при вході:

  • Абонемент на 3 дні – 370 грн;
  • Абонемент на 2 дні – 270 грн;
  • Вхід на один день – 170 грн;
  • Дитячий квиток на 3 дні – 150 грн;
  • Дитячий квиток на 2 дні – 120 грн;
  • Дитячий квиток на 1 день – 80 грн.

Вхід для учасників АТО та дітей до 6 років безкоштовний.

Місце для ночівлі в наметовому містечку – 100 грн за намет. У вартість входить використання дрів, користування туалетами, польовим душем, доступ до питної води та прибирання території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *