ОСТАННІ НОВИНИ

Алла Войціховська: «Мешканці, які проти сміттєпереробного заводу, просто зневірилися у міській раді»

Наталя Дуляба

|

Еколог Міжнародної організації «Екологія-Право-Людина» Алла Войціховська про результат громадських слухань щодо будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13:

«Люди зневірилися. Коли візьмемо хронологію заяв міського голови і очільників провідних департаментів, які займаються цими проблемами, одного місяця вони заявляють, що буде сміттєспалювальний завод, і відходи будуть спалювати на ТЕЦ, потім говорили, що це буде RDF-паливо, потім – ні RDF не буде, а ще потім знову вирішили, що таки буде RDF-паливо. Люди настільки зневірилися, знаєте? Навіть, якби людям пообіцяли там (на вул. Пластовій, – ред.) якийсь сад і клумби з орхідей, вони все одно були би проти, бо не довіряють міській раді і таким маніпуляціям. І це дуже шкода.

Якщо би усі ці заходи (з будівництва сміттєпереробного заводу, – ред.) були зроблені у межах чинного законодавчого поля, відповідали Державним будівельним нормам – ніякої шкоди людям це би не приносило. Але ми бачимо 10-річної давності обіцянки міського голови: «Грибовицьке сміттєзвалище я закрию, це є бомба, це є Чорнобиль». Ми бачимо, чим закінчився цей Чорнобиль у 2016 році. Тобто є просто недовіра до Львівської міської ради. Хоча якщо це робити за європейськими та національними правилами – нічого страшного у сміттєсортувальній лінії та станції компостування немає.

Люди кажуть: «А якщо вони там щось почнуть робити, недобудують, і там просто буде сміттєзвалище? Ми не хочемо дихати тим». А там ще є мулові майданчики, очисні споруди, які неефективно працюють».

Фото: ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *