ОСТАННІ НОВИНИ

Під час операції «Перевізник» в Україні виявили майже 3 тисячі несправних автобусів і 26 тисяч порушень

Олександр Косик

|

В Україні в рамках операції “Перевізник” поліція виявила близько 3 тисяч технічно несправних автобусів та зафіксовано понад 26 тисяч порушень правил перевезення пасажирів та дорожнього руху, які були допущені водіями автобусів.

 

Про це 21липня під час термінової селекторний наради, присвяченої стану безпеки дорожнього руху, заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Він уточнив, що відпрацювання операції триває з 17 квітня, за цей час було оглянуто понад 185 тисяч автобусів, з них 7 625 використовуються для організованого провезення груп дітей.

“Поліцейськими зафіксовано понад 26 тисяч порушень правил перевезення пасажирів та дорожнього руху, які були допущені водіями автобусів. З них найпоширеніші: керування транспортом у стані алкогольно-наркотичного сп’яніння, створення аварійної обстановки, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення правил руху через залізничний переїзд, керування без необхідних документів, керування автобусами, які не пройшли обов’язковий технічний контроль”, – повідомив Яровий.

Заступник голови Національної поліції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевиц запропонував кроки щодо посилення безпеки дорожнього руху та попередження травмування й загибелі людей.

«Ситуація критична. І ми маємо її негайно виправляти. У нас є достатньо сил та засобів. В середньому за добу на патрулювання задіяно 1,5 тисячі патрульних та груп реагування ГУНП. З 21 липня спільно з територіальними підрозділами Укртрансбезпек ми організуємо проведення спільної перевірки щодо дотримання правил та умов перевезення громадян. Особлива увага – автовокзалам, місцям стоянки та відстою транспорту. Ми також активізуємо роботу щодо виявлення нелегальних пасажироперевізників та розпочнемо ліквідацію місць несанкціонованих автостанцій», – сказав Олександр Фацевич.

Він додав, що окремо правоохоронці здійснюватимуть аналіз аварійності за місцем та часом скоєння ДТП.

«На підставі цієї аналітики розроблятиметься погодинний графік залучення нарядів патрульної поліції та груп реагування до безпеки дорожнього руху на аварійно небезпечних ділянках дороги. Під час патрулювання автошляхів особливу увагу приділити вантажним автомобілям, припаркованим з порушенням правил дорожнього руху. У разі виявлення – невідкладна евакуація», – повідоми заступник глави НПУ Олександр Фацевич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *