ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні до Львова привезуть легендарну скрипку Моцарта

Юлія Шпак

|

Сьогодні, 20 липня, до Львова прибуде оригінальна скрипка Вольфганга Амадея Моцарта. Про це повідомляють організатори фестивалю LvivMozArt.

 

«Вперше в історії України нам буде надана честь приймати таку коштовну гостю, і ця подія є особливим виявом уваги найголовнішої інституції у справах Моцарта в світі – фундації Моцартеум у Зальц-бурзі. Скрипка не часто покидає межі зальцбурзького музею, лише у кількох країнах вона використовувалася і звучала на концертах, зокрема в Японії, Італії, Німеччині, Швейцарії, Литві та Кубі. Інструмент виготовив майстер П’єтро Антоніо Далла Коста в Тревізо, Італія, 1764 року. Скрипка належала В. А. Моцарту, композитор використовував її протягом останніх років життя у Відні», — розповідають організатори фестивалю.

22 липня на концерті-закритті фестивалю LvivMozArt австрійський скрипаль Франк Стадлер на оригінальній скрипці В. А. Моцарта виконає скрипковий концерт славетного класика, що торкався цього ж інструмента понад два століття тому, а також ліричну перлину романтичної музики – концерт Фелікса Мендельсона. Розпочне програму Увертюра Ре мажор патрона фестивалю Франца Ксавера Моцарта.

Фото: facebook-сторінка LvivMozArt

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *